Een veilige, gebruiksvriendelijke en inclusieve micro-mobiliteit

Het Micro Mobility Center (MiMoC) is het eerste Europese centrum voor informatie, opleiding, expertise en de levering van hulpmiddelen en accessoires in verband met micromobiliteit. Het doel is duidelijk: Stimuleren, ondersteunen en communiceren over het gebruik van een nieuwe generatie van gemotoriseerde voertuigen (Personal Light Electric Vehicles). Monowheels, elektrische scooters, mini-scooters en segways zijn vandaag al aanwezig in onze steden en zullen zich ongetwijfeld verder ontwikkelen.

Bovendien zal micromobiliteit ongetwijfeld bijdragen tot de oplossing van een groot aantal moderne stedelijke en voorstedelijke problemen. De opkomst van elektrische en niet-elektrische micromobiliteit biedt goede vooruitzichten voor het verbeteren van de stedelijke luchtkwaliteit, het verbeteren van de doorstroming en multimodaliteit, het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, het socialiseren in openbare ruimten, het bevorderen van toerisme en nieuwe sportieve en culturele activiteiten.

Bovendien roept de opkomst van deze nieuwe vervoerswijzen ook nieuwe vragen en uitdagingen op.

Bewustwording van de compatibiliteit tussen de verschillende vervoerswijzen, specifieke verkeersveiligheidseducatie, preventie van elektronisch afval en veroudering, ontwikkeling van stedelijke infrastructuur en wegen zijn allemaal projecten die nu moeten worden uitgevoerd.

Voor al deze nieuwe thema’s en opportuniteiten is het Micro Mobility Center een uitstekende gesprekspartner en aanspreekpunt voor particulieren, overheden en bedrijven in Brussel, België en Europa.

Onze prioriteiten

Informeren

Ontwikkelen van inhoudelijk sterke informatie  over micro-mobiliteit.

Uitgebreide vorming

over de do’s and don’ts van de toestellen zelf en assistentie bij het gebruik ervan.

Adviezen formuleren

en  expertise en kennisrond micromobiliteit  delen met de overheid en bedrijven.

Wie zijn we ?

  • FREDERIC BONUS-PLUMRIDGE (FRED BONUS) IS EEN URBAN SLIDING-LIEFHEBBER, STICHTEND LID VAN DE ROLSCHAATSPARADE, TRAINER VAN DE ROLSCHAATSPOLITIE EN NIEUWSGIERIG NAAR ALLE REISUITRUSTING DIE KAN BIJDRAGEN AAN EEN MEER VERANTWOORDE MOBILITEIT.

Fred werkt samen met het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (VIAS) op het vlak van het gebruik, de wetgeving, de veiligheid en de vooruitgang van gemotoriseerde transportmiddelen (monowheels, elektrische steps, segways, enz.) in ons stedelijk landschap.

Fred is ook benoemd door het kabinet van de federale minister van Mobiliteit, de heer Bellot, als expert op het gebied van gemotoriseerde transportvoertuigen en neemt als zodanig deel aan de werkgroep die zich bezighoudt met de analyse van kwesties met betrekking tot dit type voertuig.

  • Co-oprichter van Wheels Angels (Elektrische Eenwieler Academie)
  • Mede-oprichter van Wemoov (verhuurdiensten voor micromobiliteit)

CLEMENT MAGOS IS VERANTWOORDELIJK VOOR DIGITALE PROJECTEN & PROJECTEN OP HET GEBIED VAN MOBILITEIT, KLIMAATVERANDERING, WATER, BURGERSCHAP EN MILIEUEDUCATIE.

Het is actief op het gebied van milieueducatie en sensibiliseert jongeren en mobiliseert hen zodat zij zelf actoren worden van deze essentiële veranderingen in de toekomst.

Vertrouwend op de kracht van het collectief en de gemeenschap als vectoren van verandering, heeft hij een bijzonder belang bij coöperatieve en associatieve benaderingen en methoden van actief onderwijs en collectieve intelligentie.

Hij is ervan overtuigd dat maatschappelijke uitdagingen kunnen worden overwonnen door een oordeelkundige combinatie van gedragsverandering en technologische innovatie, en ziet potentiële toekomstige omwentelingen als kansen die moeten worden aangegrepen.

Afgestudeerd in politieke wetenschappen en milieumanagement combineert hij deze twee complementaire expertises in zijn beroeps- en privéleven. Gepassioneerd door milieu-, politieke en burgerschapskwesties zet hij zich dagelijks in om de ecologische en energietransitie te concretiseren en betekenis te geven.

Contact

info@mimoc.org

Clément Magos (0485709444)

 

Fred Bonus (0476/322491)

Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget